Výpis systémových zpráv
Datum uveřejnění | 23.06.2023 | |
---|---|---|
Datum zahájení zadávacího řízení | 23.06.2023 | |
Označení verze | Aktuální (11.09.2023 08:52:16) | |
Systémové číslo | P23V00004143 | |
Stav | ukončeno plnění smlouvy na základě veřejné zakázky (Ukončeno plnění) |

Informace o veřejné zakázce
Název zakázky | Zajištění kampaně Žijeme jídlem 2023 |
---|---|
Druh | Služby |
Popis | Předmětem veřejné zakázky je příprava koncepce a následná realizace 2 informačních kampaní (pozn. závazný indikátor MZe), spočívajících ve výrobě videocyklu (předpoklad 2 díly na jednu kampaň) a jeho vysílání v celoplošném online TV kanále zaměřeného na představení širokých benefitů živočišné výroby v rámci českého zemědělství. Projekt se soustředí na následující základní tematické okruhy: - využívání místní a lokální produkce s přínosy a důraze zemědělství a potravinářství na kvalitu surovin a jejich následného gastronomického využití; - racionální přístup k využívání přírodních zdrojů a zvyšování ochrany půdy v době klimatické změny; - ochrana krajiny a péče o přírodní zdroje formou udržitelného hospodaření; - snižování zatížení životního prostředí a význam živočišné produkce pro krajinu; - řešení uhlíkové stopy, apod. Cílem této kampaně tedy bude propagace a vzdělávání v oblasti vnímání chovu hospodářských zvířat, zemědělské prvovýroby, zpracování a distribuce kvalitních potravin ke spotřebitelské veřejnosti v České republice. Projekt podporuje využívání místní a lokální produkce s benefity našeho zemědělství a potravinářství s důrazem na zvyšování ochrany půdy v době klimatických změn s ohledem na udržitelné hospodaření a na komplexní rozvoj a tvorbu krajiny. Souběžným navazujícím cílem projektu je představit spotřebitelům zemědělskou prvovýrobu a její jednotlivá odvětví a tuzemský potravinářský průmysl jako moderní sektory, pracující v souladu s nejnovějšími trendy a poznatky, vycházející z celoživotního vzdělávání, využívající nejlepší dostupnou techniku a technologie, ale také představit moderní a šetrné postupy v prvovýrobě a zpracování produkce. To vše bude ilustrováno na příběhu vhodně zvolených komodit, počínajících v procesu zemědělské prvovýroby, přes zpracování v kvalitní, chutné a bezpečné potraviny a případně konče gastronomickým využitím. Do těchto příběhů potravin budou zahrnuty mj. například argumenty o ochraně přírodních zdrojů, minimalizaci dopadů vstupů (optimalizace hnojení a ochrany rostlin, péče o zdraví zvířat), minimalizaci dopadů výstupů (omezení znečištění z výroby) a s poukázáním na produkci kvalitních, zdravotně nezávadných a chutných potravin směřujících k zachování rozměru zemědělské výroby a potravinářského průmyslu v prostředí našeho venkova s nabídkou zaměstnání a udržení života v regionech. Dále je cílem kladně ovlivnit spotřebitele v rozhodování při nákupu atributem místní kvality a regionu, protože nákup lokálních zemědělských a potravinářských produktů je důležitou ekonomickou a ekologickou volbou, která nabízí sektoru v dlouhodobém horizontu rozvoj. Nákupem od místních producentů totiž spotřebitelé podporují nejen sebe - prostřednictvím konzumace kvalitních, chutných, místních potravin, ale i ekonomiku regionu a státu, ve kterém žijí a pomáhají zachovat jeho přírodní bohatství. Předmětem plnění veřejné zakázky bude návrh a příprava komplexního plánu činností zaměřených na komplexní výrobu a odvysílání TV cyklu, v rámci kterého dodavatel navrhne řešení pro specifikovaná opatření. Projekt je cílen na primární cílovou skupinu (potenciálně až 7,5 mil. osob): široká veřejnost (včetně odborné), děti a mládež, kterým představíme zvolená témata s cílem edukovat v oblasti významu podpory tuzemské zemědělské produkce, jejího zpracování a využití jako plnohodnotných a kvalitních potravin, včetně širokého přesahu souvisejících aktivit, například v péči o krajinu. Garantovaný zásah projektu v těchto cílových skupinách musí být min. 15 %. Komplexní produkce a vysílání televizního cyklu „Žijeme jídlem 2023“, který bude pokrývat vybrané oblasti zemědělské prvovýroby a zpracování kvalitních zemědělských produktů a potravin, se zaměřením na jejich kvalitu a vztah k místnímu původu směrem ke spotřebitelské veřejnosti ČR s volbou edukativních, populárně naučných, ale zároveň srozumitelných a uchopitelných témat. Předpokládaný rozsah cyklu jsou dvě informační kampaně ve struktuře 2 + 2 díly, v rozsahu minimálně 7-9 minut vysílacího času na jeden díl, vysílaný v celoplošné digitální TV. Zajišťované aktivity v rámci produkce a vysílání TV cyklu: - zpracování koncepce a struktury TV cyklu, návrh osnovy a struktury dílů, volba témat, návrh průvodce pořadu a TV stanice, s cílem zaujmout cílovou skupinu za využití současných trendů, - harmonogram činností (přípravy, natáčení, zpracování, vysílání, apod.), - kompletní televizní produkce (technika, lidé, logistika, obhlídka lokací, sběr, vyhodnocení a využití dat a informací, sběrné a vlastní natáčení, postprodukce, příprava k vysílání), - propojení na webové stránky projektu formou vyplývajících aktualizací ve vazbě na výrobu a následné vysílání, včetně umístění jednotlivých dílů cyklu nebo odkazů na ně, - mediální náklady na vysílání video cyklu projektu (vysílací a související náklady). Obrazová složka celého cyklu bude vytvářet pozitivní, příjemnou a přátelskou atmosféru s cílem získat diváka, přesvědčit jej o významu péče o krajinu zemědělskou činností a péče o hospodářská zvířata, ale také o přínosech zemědělství s výstupem m.j. v lokální produkci. Upřednostněn bude atraktivní, moderní a nevšední formát, odpovídající aktuálním trendům v online, resp. zejména streamovacím prostředí. Za moderátora cyklu bude z návrhů vybrán moderátor/moderátorka, průvodce/průvodkyně, který/á bude schopen navázat a udržet kontakt s divákem, bude v zastoupení diváků vysvětlovat odborná témata, ale zároveň se zapojovat do představení prostředí, bude se orientovat v problematice, ale zastoupí také diváka se zvídavými dotazy a svým přístupem vytvoří přidanou hodnotu a nadstavbu celého cyklu. Je nezbytné, aby se moderátor dokázal orientovat v prostředí zpracování surovin a vaření pokrmů, jejich atraktivního a moderního ztvárnění, v jejich nabídce a prezentaci. Součástí požadavku na zpracování návrhu plnění zakázky je správa a případné rozšíření webu projektu jako zdroje informací pro cílovou skupinu s atraktivním ztvárněním a aktualizacemi ve vazbě na výrobu projektu a jeho odvysílání v TV. Minimální stanovená aktualizace webových stránek je v počtu 8, a to u každého dílu samostatný článek/reportáž z příprav a průběhu natáčení (základní informace, doprovodné informace a zajímavosti, ukázky fotografií ke zvoleném subjektu) a následně celý díl v odvysílané podobě věnovaný danému subjektu. Dodavatel musí při realizaci zakázky respektovat veškeré závazné a platné české právní a technické normy a platné bezpečností předpisy. Vytvořený systém musí dodržet stávající technické řešení s ponecháním domény a musí být dle potřeby v budoucnu dále rozšiřitelný. Zadavateli budou předány zdrojové kódy a licence, které umožní zadavateli nebo zvolené třetí straně pověřené zadavatelem provádět modifikace. |
Předpokládaná hodnota v Kč bez DPH | 674 380,00 Kč |
Režim | |
Druh ZŘ | Otevřené řízení |
Hodnocení nabídek s využitím elektronické aukce | Ne |
Odpovědné zadávání | Ne |
Výsledek | Uzavření jednorázové smlouvy |
Evidenční číslo VZ ve Věstníku | |
Hlavní místo plnění | ČESKÁ REPUBLIKA |
Přesná poloha hlavního místa plnění | |
|
|
Předmět CPV |
|
Datum ukončení příjmu nabídek | 17.07.2023 10:00:00 |
URL detailu veřejné zakázky | neuvedeno |
Smlouva | Zajištění kampaně Žijeme jídlem 2023 |
Jedná se o veřejnou zakázku dělenou na části | Ne |
Jedná se o rámcovou dohodu | Ne |
Jedná se o zavedení DNS | Ne |
Dotovaná zakázka | Ano |
Informace o zadavateli
Název | Agrární komora České republiky |
---|---|
IČO | 47674768 |
Adresa |
Blanická 383
77900 Olomouc
|
Identifikátor profilu zadavatele ve VVZ | 641590 |