Výpis systémových zpráv
Datum uveřejnění | 22.08.2025 | |
---|---|---|
Datum zahájení zadávacího řízení | 23.08.2025 | |
Označení verze | Aktuální (22.08.2025 15:01:18) | |
Systémové číslo | P25V00007503 | |
Stav | zakázka neukončena (Aktuální zadávací řízení) |

Informace o veřejné zakázce
Název zakázky | Testování vlivu vybraných uzávěrů na kvalitu vína během jejich zrání v lahvi. |
---|---|
Druh | Služby |
Popis | Předmětem zakázky jsou služby spočívající v provedení výzkumných prací zaměřených na testování vlivu vybraných typů uzávěrů na kvalitu vína během jejich zrání v lahvi. Cílem bude na základě analytických a senzorických parametrů porovnat a určit vhodnost zátky na vybrané styly vín v průběhu času. Prvním krokem výzkumného pokusu/služby bude výběr vín a testovaných typů uzávěrů, dalším krokem je stáčení vín do lahví a jejich uzavření vybranými variantami zátek. Předpokládá se testování na pěti různých stylech vín (botrytické víno, červené víno, bílé aromatické víno, suché bílé víno, bílé víno se zbytkovým cukrem). Vybráno bude alespoň 10 různých typů uzávěrů. Potenciální dodavatel služby musí zajistit laboratoř s kapacitami schopnými pravidelného provádění analytických měření, včetně: měření obsahu rozpuštěného kyslíku (O₂) (analýz kyslíku bude za dobu trvání experimentu minimálně 10 a budou probíhat v nejvýše 30denních intervalech), oxidu siřičitého (SO₂), redoxního potenciálu, obsahu polyfenolických látek, intenzity barvy, obsahu alkoholu, zbytkového cukru, kyselin a hustoty. Analýzy jednotlivých parametrů budou provedeny vždy u tří lahví každé varianty a budou realizovány v pravidelných intervalech, přičemž je předpoklad realizovat za dobu řešení projektu šest cyklů takovýchto analýz. Potenciální dodavatel musí prokázat schopnost výzkumu a vývoje v oblasti enologických postupů doložením přehledu relevantních vědeckých publikací, přičemž požadováno je minimálně osm odborných článků (žadatel doloží výpis článků s úplnou citací) a alespoň dva aplikované výsledky publikované za posledních deset let (žadatel doloží výčet aplikovaných výsledků). Další kvalifikací potenciálního dodavatele je zajištění degustátorské komise složené z minimálně 5 vyškolených hodnotitelů, která bude pravidelně sledovat senzorické vlastnosti (chuťový profil, aromatický profil, celkový dojem) jednotlivých vzorků dle 100bodového systému OIV. Za jednotlivé degustátory je nutné doložit kopii certifikátu Odborného posuzovatele pro senzorickou analýzu vín podle ČSN EN ISO 8586 (tzv. zkoušky II. stupně) a podepsané čestné prohlášení potvrzující, že jsou zaměstnanci potenciálního dodavatele, případně že s ním spolupracují na základně jiného smluvního vztahu. |
Předpokládaná hodnota v Kč bez DPH | 2 000 000,00 Kč |
Režim | VZ malého rozsahu |
Druh ZŘ | Veřejná zakázka malého rozsahu |
Hodnocení nabídek s využitím elektronické aukce | Ne |
Odpovědné zadávání | Ne |
Výsledek | Uzavření jednorázové smlouvy |
Hlavní místo plnění | Jihomoravský kraj |
Předmět CPV |
|
Datum ukončení příjmu nabídek | 05.09.2025 09:00:00 |
URL detailu veřejné zakázky | neuvedeno |
Jedná se o veřejnou zakázku dělenou na části | Ne |
Jedná se o rámcovou dohodu | Ne |
Jedná se o zavedení DNS | Ne |
Dotovaná zakázka | Ne |
Informace o zadavateli
Název | Wine consulting s.r.o. |
---|---|
IČO | 01414496 |
Adresa |
U Dálnice 1289/1
69301 Hustopeče
|
Identifikátor profilu zadavatele ve VVZ | Z2025-034654 |