Portál pro vhodné uveřejnění používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto Portálu s tím souhlasíte. Další informace

Váš prohlížeč byl detekován jako unknown . Pro bezchybnou funkčnost tohoto Portálu je vyžadován některý z následujících prohlížečů:

Testování vlivu vybraných uzávěrů na kvalitu vína během jejich zrání v lahvi.

Výpis systémových zpráv

Datum uveřejnění 22.08.2025  
Datum zahájení zadávacího řízení 23.08.2025
Označení verze Aktuální  (22.08.2025 15:01:18)
Systémové číslo P25V00007503
Stav zakázka neukončena (Aktuální zadávací řízení)
Veřejné zakázky

Registrace DODAVATELE Registrovat se

Registrujte se ZDARMA v Centrální databázi dodavatelů pro informace o dalších veřejných zakázkách včetně těch, které nenajdete ve Věstníku VZ.


Informace o veřejné zakázce

Název zakázky Testování vlivu vybraných uzávěrů na kvalitu vína během jejich zrání v lahvi.
Druh Služby
Popis Předmětem zakázky jsou služby spočívající v provedení výzkumných prací zaměřených na testování vlivu vybraných typů uzávěrů na kvalitu vína během jejich zrání v lahvi. Cílem bude na základě analytických a senzorických parametrů porovnat a určit vhodnost zátky na vybrané styly vín v průběhu času.

Prvním krokem výzkumného pokusu/služby bude výběr vín a testovaných typů uzávěrů, dalším krokem je stáčení vín do lahví a jejich uzavření vybranými variantami zátek. Předpokládá se testování na pěti různých stylech vín (botrytické víno, červené víno, bílé aromatické víno, suché bílé víno, bílé víno se zbytkovým cukrem). Vybráno bude alespoň 10 různých typů uzávěrů.

Potenciální dodavatel služby musí zajistit laboratoř s kapacitami schopnými pravidelného provádění analytických měření, včetně: měření obsahu rozpuštěného kyslíku (O₂) (analýz kyslíku bude za dobu trvání experimentu minimálně 10 a budou probíhat v nejvýše 30denních intervalech), oxidu siřičitého (SO₂), redoxního potenciálu, obsahu polyfenolických látek, intenzity barvy, obsahu alkoholu, zbytkového cukru, kyselin a hustoty. Analýzy jednotlivých parametrů budou provedeny vždy u tří lahví každé varianty a budou realizovány v pravidelných intervalech, přičemž je předpoklad realizovat za dobu řešení projektu šest cyklů takovýchto analýz.

Potenciální dodavatel musí prokázat schopnost výzkumu a vývoje v oblasti enologických postupů doložením přehledu relevantních vědeckých publikací, přičemž požadováno je minimálně osm odborných článků (žadatel doloží výpis článků s úplnou citací) a alespoň dva aplikované výsledky publikované za posledních deset let (žadatel doloží výčet aplikovaných výsledků).

Další kvalifikací potenciálního dodavatele je zajištění degustátorské komise složené z minimálně 5 vyškolených hodnotitelů, která bude pravidelně sledovat senzorické vlastnosti (chuťový profil, aromatický profil, celkový dojem) jednotlivých vzorků dle 100bodového systému OIV. Za jednotlivé degustátory je nutné doložit kopii certifikátu Odborného posuzovatele pro senzorickou analýzu vín podle ČSN EN ISO 8586 (tzv. zkoušky II. stupně) a podepsané čestné prohlášení potvrzující, že jsou zaměstnanci potenciálního dodavatele, případně že s ním spolupracují na základně jiného smluvního vztahu.
Předpokládaná hodnota v Kč bez DPH 2 000 000,00 Kč
Režim VZ malého rozsahu
Druh ZŘ Veřejná zakázka malého rozsahu
Hodnocení nabídek s využitím elektronické aukce Ne
Odpovědné zadávání Ne
Výsledek Uzavření jednorázové smlouvy
Hlavní místo plnění Jihomoravský kraj
Předmět CPV
  • Výzkum a vývoj a související služby
Datum ukončení příjmu nabídek 05.09.2025 09:00:00
URL detailu veřejné zakázky neuvedeno
Jedná se o veřejnou zakázku dělenou na části Ne
Jedná se o rámcovou dohodu Ne
Jedná se o zavedení DNS Ne
Dotovaná zakázka Ne

Informace o zadavateli

Název Wine consulting s.r.o.
IČO 01414496
Adresa
U Dálnice 1289/1
69301 Hustopeče
Identifikátor profilu zadavatele ve VVZ Z2025-034654

Nahoru