Výpis systémových zpráv
Upozornění:
Zadávací řízení bylo zrušeno
Datum uveřejnění | 18.03.2013 | |
---|---|---|
Datum zrušení | ||
Datum zahájení zadávacího řízení | 16.03.2013 | |
Označení verze | Aktuální (18.03.2013 13:28:49) | |
Systémové číslo | P13V00001160 | |
Stav | zakázka byla zrušena (Aktuální zadávací řízení) |

Informace o veřejné zakázce
Název zakázky | DUDÁK – Měšťanský pivovar Strakonice – KEG linka + paster |
---|---|
Druh | Dodávky |
Popis | . Předmět plnění - dodávka technologie, strojního zařízení a) KEG b) Průtokový paster c) Pufr tank d) Čerpadla e) Potřebné propojovací panely a potrubní rozvody f) Náhradní díly pro 2 letý provoz g) Zpětný odkup stávající technologie KEG Společnost Dudák - Měšťanský pivovar Strakonice, a.s. se rozhodl instalovat v druhé polovině roku 2013 novou KEG linku a průtokový paster. Paster se bude používat vedle filtrovaného piva i pro výrobu tzv. ovocných piv, nefiltrovaných piv s prodlouženou trvanlivostí, nealkoholického piva a limonád. Tomuto rozsahu použití odpovídá i rozsah požadovaných pasteračních jednotek. Paster bude sloužit vždy buď pro pivo stáčené do lahví nebo pro pivo stáčené do KEG sudů. V případě KEG linky i pasteru musí jít o opakovaný výrobek - NE o prototyp. Jde o dodávku na klíč. Nedílnou součástí dodávky je odkup stávající KEG linky dodavatelem linky nové. 1.3.A. Stanovené technické požadavky a parametry zařízení zadavatelem 1.3.A.1. KEG linka Plněný produkt filtrované pivo, nefiltrované pivo, nealkoholické pivo, limonáda Výkon plnící linky do skladu min. 80 KEG 50 l/hod Plněný obal KEG 50, 30, 20 l Petainer 30, 20 l Uzávěr korb Teplota produktu max. 8°C Obsah CO2 ve stáčeném pivu pivo 4,0 – 5,5 g/l limo 6 – 7 g/l Obsluha KEG linky celkem 1 pracovník 1.3.A.1.1. Umístění zařízení Nová Keg linka bude umístěna v prostoru stávající plnírny sudů a mikrobiologické filtrace. Určený prostor má přibližně rozměr 13 x 4 m. Místo je vyznačeno v příloze č. 1 jako I a II. Zařízení bude k prostoru KEG linky spuštěno montážní šachtou 5 x 5 m, vlastní montážní otvor do prostoru KEG linky je 5 x 3,5 m. 1.3.A.1.2. Media a el. energie Dimenze Pivo DN 65 CIP DN 50 Elektrická energie Vzduch 6-8 bar DN 50 CO2 6-8 bar DN 50 Voda pitná Voda s chlordioxidem DN 25 Pivo i všechna media se budou připojovat v prostoru stávající stáčírny KEG. Místo připojení je vyznačeno v příloze č. 1 číslicí 1. Přívod elektrické energie z rozvaděče pivovaru k přípojnému místu zařízení zajistí pivovar 1.3.A.1.3. Odstávka zařízení Doba mezi ukončením provozu stávající linky a náběhem linky nové nesmí být delší než 5 dnů 1.3.A.1.4. Požadované funkce zařízení Kompletní linka na mytí a plnění KEG sudů s možností plnit i petainery. Linka musí umožňovat následující funkce: - Úchova a temperance mycích roztoků - Automatické dávkování koncentrátů - Odvod výparů - Odstranění zbytků ze sudu - Předmytí sudu - Mytí povrchu mechanicky pomocí kartáčů - Mytí v cyklu louh – kyselina – horká voda – pára - Mytí v cyklu kyselina – kyselina – horká voda – pára - Pouze mytí bez plnění - Plnění petainerů - Kontrola plnosti sudu - Kontrola těsnosti fitingu - Obracení sudů - Sanitace Konstrukce linky musí umožnit po jednoduché demontáži její části zachovat průchod montážním otvorem k budoucímu montážnímu otvoru do lahvovny. Průchod je vyznačen v příloze č. 1 dvojitým šrafováním (II). 1.3.A.1.5. Požadovaný rozsah měření a regulace • Kontrola vyprázdnění sudu • Kontrola úplného naplnění sudu • Kontrola těsnosti fitinku • Automatické vyřazení nebo jednoznačné označení nevyhovujícího sudu • Kontrola koncentrace mycích roztoků • Preferovaný řídící systém Siemens • Možnost zobrazení dat z externích analyzátorů jako stupňovitost, obsah O2. • Dálková diagnostika poruch a možnost programových oprav specialisty dodavatele přes modem • Možnost připojení k nadřazenému řídícímu systému a externímu informačnímu systému • Zobrazování a archivace jednotlivých operačních kroků a stavů 1.3.A.1.6. Požadované garance • Výkon linky ve skladu min. 80 KEG 50 l/hod • Správná funkce všech dodaných zařízení • Ztráta CO2 v pivu při stáčení max. 0,2 g/l • Nárůst O2 v pivu při stáčení max. 0,03 mg/l • 100% sanitovatelnost zařízení, tj. nulový nárůst při MIBI kontrole po sanitaci 1.3.B.1. Průtokový paster Pasterovaný produkt filtrované pivo, nefiltrované pivo, nealkoholické pivo, limonáda Výkon zařízení Min. 40 hl /hod s možností rozšíření až na 80 hl/hod Počet PU 12 – 50 PJ při plném výkonu pasteru až 120 PJ při sníženém výkonu pasteru Teplota produktu max. 8°C Obsah CO2 ve stáčeném pivu pivo 4,0 – 5,5 g/l limo 6 – 7 g/l Obsluha po najetí provozu pouze občasný dohled 1.3.B.2. Media a el. energie Dimenze CIP DN 50 Elektrická energie Vzduch 6-8 bar DN 50 CO2 6-8 bar DN 50 Voda pitná Voda s chlordioxidem DN 25 Pivo i všechna media se budou připojovat v prostoru stávající stáčírny KEG. Místo připojení je vyznačeno v příloze č. 1 číslicí 2. Přívod elektrické energie z rozvaděče pivovaru k přípojnému místu zařízení zajistí pivovar. 1.3.B.3. Odstávka zařízení Zařízení musí být usazeno na místo bezprostředně před umístěním nové KEG linky, přičemž doba mezi ukončením provozu stávající linky a náběhem linky nové bude max. 5 dnů 1.3.B.4. Rozsah zařízení • Kompletní zařízení pro průtokovou pasteraci, výkon min. 40 hl/hod s možností dalšího zvýšení až na 80 hl/hod, celonerezové provedení • Vyrovnávací tank, celkový objem 80 hl, pracovní přetlak min. 3 bar. Tanky bude rovněž sloužit v době mimo provoz pasteru jako vyrovnávací tank pro MMS filtr pro lahvovnu • Čerpadla • Potřebné propojovací panely a potrubní rozvody • Aseptické vzorkovací ventily na vstupu do pasteru, výstupu z pasteru a na vyrovnávacím tanku 1.3.B.5. Požadovaný rozsah meření a regulace • Požadovaný řídící systém Siemens v návaznosti na stávající část technologie • Plynulá regulace výkonu pasteru v rozsahu 40 – 100% • Regulace tlaku v pasteru • Regulace hladiny ve vyrovnávacím tanku v závislosti na výkonu pasteru • Přesné oddělení rozhraní voda-pivo • Automatický režim pasterace, změny sortimentu, vyjetí pasteru, pauzy s vyprázdněním • Automatický režim CIP • Zobrazování a archivace pasteračních jednotek v průběhu pasterace a jednotlivých operačních kroků a stavů • Možnost zobrazení dat z externích analyzátorů jako stupňovitost, obsah O2. • Dálková diagnostika poruch a možnost programových oprav specialisty dodavatele přes modem • Možnost připojení k nadřazenému řídícímu systému a externímu informačnímu systému 1.3.B.6. Požadované garance • Výkon pasteru min. 40 hl/hod • Účinnost pasteru 0 CPM/100 ml při jednotkách CPM/100 ml ve vstupním pivu • Správná funkce všech částí dodaného zařízení • Přesnost pasterace + 1 PJ od nastavené hodnoty při ustáleném stavu • Ztráta CO2 v pivu při pasteraci max. 0,1 g/l • Nárůst O2 v pivu při pasteraci max. 0,03 mg/l • Rekuperace min. 85% • 100% sanitovatelnost zařízení, tj. nulový nárůst při MIBI kontrole po sanitaci 1.3.C. Doprava, montážní práce, uvedení zařízení do provozu a školení pracovníků Předmětem plnění je zejména : 1. Demontáž stávající KEG linky a její zpětný odkup 2. Instalace nové KEG linky 3. Instalace průtokového pastéru 4. Instalace vyrovnávacího tanku 5. Napojení nového zařízení na přívod a odvod filtrovaného a nefiltrovaného piva, limo 6. Napojení nového zařízení na přívody všech potřebných médií v určených místech 7. Napojení nového zařízení na přívod elektrické energie v určeném místě 8. Uvedení zařízení do zkušebního provozu, provedení garančních zkoušek a předání zařízení do trvalého provozu 9. Doprava předmětu díla do místa plnění 10. Zajištění potřebné techniky pro manipulaci při demontáži i montáži zařízení 11. Zaškolení pracovníků obsluhy zařízení a pracovníků údržby 1.3.D. Požadavky na náhradní díly - součást předmětu plnění • Opotřebitelné náhradní díly (např. těsnění) pro min. dvouletý provoz • Dostupnost všech náhradních dílů do budoucna - min. 10 let od data předání předmětu plnění objednateli .3.E. Stavební práce – nejsou součástí předmětu plnění V průběhu montáže a demontáže se žádné stavební práce nepředpokládají. Úpravu podlahy a otevření montážního otvoru a jeho následné zazdění zajišťuje pivovar před zahájením a po ukončení instalace zařízení. 1.3.F. Požadovaná dokumentace k předání předmětu plnění • Dokumentace v tištěné i elektronické podobě – 4 paré • Projektová a prováděcí dokumentace odpovídající skutečnému stavu v českém jazyce – 4 paré • Technická dokumentace jednotlivých komponent strojních a elektro – 4 paré • Návod pro obsluhu v českém jazyce – 4 výtisky • Návod a časový plán pro údržbu v českém jazyce – 4 výtisky • Katalog náhradních dílů včetně kontaktů na jejich dodavatele 2 x katalog • Seznam dodaných náhradních dílů v českém jazyce – 2 x seznam v českém jazyce • Prohlášení o shodě na celé zařízení – 2 x prohlášení • Prohlášení o hygienické nezávadnosti zařízení pro potravinářské účely – 2 x prohlášení • Atesty použitých materiálů • Zápisy a certifikáty o provedených zkouškách, kalibracích a revizích zařízení • Záruční podmínky s uvedením povolených oprav prováděných pracovníky údržby pivovaru v záruční době – 4 x výtisk • Veškeré doklady pro uvedení díla do trvalého provozu z hlediska stavebního zákona a ostatních platných právních předpisů ČR a EU. |
Předpokládaná hodnota v Kč bez DPH | 12 000 000,00 Kč |
Režim | |
Druh ZŘ | Otevřené řízení |
Hodnocení nabídek s využitím elektronické aukce | Ne |
Odpovědné zadávání | Ne |
Výsledek | Uzavření jednorázové smlouvy |
Evidenční číslo VZ ve Věstníku | 348318 |
Hlavní místo plnění | Jihočeský kraj |
Předmět CPV |
|
Datum ukončení příjmu nabídek | 09.05.2013 09:00:00 |
URL detailu veřejné zakázky | http://www.pivovar-strakonice.cz/ |
Jedná se o veřejnou zakázku dělenou na části | Ne |
Jedná se o rámcovou dohodu | Ne |
Jedná se o zavedení DNS | Ne |
Dotovaná zakázka | neuvedeno |
Informace o zadavateli
Název | DUDÁK - Měšťanský pivovar Strakonice, a.s. |
---|---|
IČO | 26068273 |
Adresa |
Podskalská 324
38601 Strakonice
|
Identifikátor profilu zadavatele ve VVZ | 347867 |